keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Pariisi (osa1)

Joskus talvella 2006 ruvettiin miettimään, että jonnekin voitaisiin keväällä mennä lomalle, mutta että minne? Otin sähköpostitse yhteyttä erääseen matkatoimistoon (nykyisin ko firma ei järjestä enää yksityishenkilöille matkoja) ja kyselin minkä hintaista olisi matkustaa joko Lontooseen tai Pariisiin. Molemmissa Eetu oli käynyt nuorempana ja itse tosiaan en ollut ennen käynyt Pariisissa mutta Lontoossa olin ollut teininä. Ilmeni, että hinta olisi kutakuinkin sama molempiin pääkaupunkeihin - halvalla ei pääsisi kumpaankaan paikkaan, joten päädyttiin varaamaan matka Pariisiin. Hotelli sijaitsi suht keskustassa (en muista enää, että missä siellä), mutta oli melkoisen pieni. Aamupala kuului huoneen hintaan, mutta ei ollut kummonen.

Matkustimme Pariisiin huhtikuussa (2006) ja olimme siellä viikon. Isossa kaupungissa riitti paljon nähtävää. "Must see" kohteita siellä on vaikka kuinka paljon. Ajelimme paljon metrolla paikasta toiseen, jokaiselle päivälle oli mietittynä mitä mennään katsomaan. Mieleen on jäänyt mm eräs kerta kun olimme metrossa ja siellä oli kymmenittäin jalkapallofaneja (Etelä-Ranskasta?), jotka lauloivat kannustuslauluja ja hyppivät tasajalkaa niin, että koko juna jytisi :D

Pariisi oli siitä "paha" paikka, että kaupat olivat myöhään auki. Esim levykauppa Virgin MegaStore ... sinne kun meni illalla sen jälkeen kun oli käynyt siiderillä, niin siitä ei hyvää seurannut (paitsi kauppiaan mielestä ;)). Pariisissa kävin ensimmäisen kerran Hard Rock Cafessa - sieltä en vielä ostanut t-paitaa vaan harmaan hupparin, jota vieläkin toisinaan käytän. HRC:ssä oli jopa joku bändi soittamassa silloin kun kävimme siellä:



jatkoa tulossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti