perjantai 6. marraskuuta 2015

Pariisi (osa 2)

Pariisihan on valtava. Siellä on paljon nähtävää, tehtävää, maistettavaa ja koettavaa. Mitäpä siitä voisi kertoa? Pläräsin kuvia, vaikka tuolloin ei omistettu vielä järkkäriä niin kuvia silti oli usiampi kuin mitä blogiin on järkevä laittaa. Turistiopasta en aio tästä muistelosta kirjoittaa, mutta ehkä pari muistoa sieltä täältä mitä tulvahtaa mieleen kuvia katsellessa. 









Käytiin jopa veneajelulla kunnon turistien tapaan :) Pariisissa oli nähtävissä sama kuin monissa monissa muissakin kaupungeissa missä on kuuluisia nähtävyyksiä. Eli turistipaikoissa oli ryysikseksi asti väkeä, mutta kun meni muutaman korttelin syrjemmäksi niin ei törmännyt niin paljoa turisteihin ja sai kulkea rauhemmassa. Eikä putiikitkaan/kuppilat olleet ihan niin ylihinnoiteltuja.










Eiffeltornissa ei käyty. Eetu on käynyt siellä joskus aikoinaan ja mua huippasi pelkkä ajatuskin ;) Plus ei kiinnostanut jäädä jonottamaan sinne pääsyä. Eiffelin likellä olleessa kahvilassa ollaan juotu luultavasti elämämme kalleimmat appelsiinimehut. Opettavaista. Jatkossa ei kannata tilata mehua kun viini olisi varmaan edullisempaa ja kannattaa kävellä pahimmasta turistipaikasta pikkasen kauemmaksi niin väki vähenee ja hinnat halpenee ;)

Pariisissa koettiin muutamia mielenkiintoisia ruokailukokoemuksia. Yhdessä ravintolassa missä käytiin (josta ei saatu onnistuneita kuvia otettua) oli merkillinen tapa. Eli kun sinne meni sisään niin tarjoilijat täyttivät pöydät tulojärjestyksen mukaan. Siis samassa pöydässä saattoi istua toisilleen tuikituntematonta väkeä. Pöytä"liinoina" oli vaaleaa paperia, noihin papereihin tarjoilijat kirjoittivat mitä asiakkaat tilasivat ja minkä hintaista ruokaa se oli. Jos halusi kuitin, niin tarjoilija repäsi sen kirjoituksensa irti siitä "pöytäliinasta". Ruoka tuossa paikassa ei ollut mitenkään erityisen hyvää. Onneksi itse kuitenkin mentiin aika aikaisin ravintolaan, koska myöhemmin sinne oli jonot... Ko paikassa on kuvattu jotain elokuvia (en muista mitä), sisustus oli kuitenkin vanhahtava ja hieno. 

Toinen oudohko ravintolakokemus oli yhden ravintolan terassilta. Alla kuva ko paikasta. Sielläkään ruoka ei ollut superhyvää. En nyt tarkkaan enää muista mitä siellä kaikkea sattui. Mutta jäi tylynä kokemuksena mieleen. Ehkä se oli sitten sitä parjattua pariisilaista käytöstä turisteja kohtaan. 



Varsinasessa Pariisissa pärtsäilyn lisäksi käytiin toki myös Versaillesissa, mikä oli hieno ja näkemisen arvoinen paikka. Kierreltiin siellä enimmäkseen puutarhassa. 


Kävimme myös maanalla (muuallakin kuin metrossa) eli katakombeissa:





Joku kirjasto. 



Modernimpi kaupunginosa. Näkemisen arvoinen paikka :)




Taidemuseossa ei käyty sisällä. 














Tämä Merri -katu piti luonnollisesti etsiä ... 


Oscar Wilden hauta. 





 Menisinkö uudestaan Pariisiin? Voisin mennäkin, mutta mieluummin matkustan muualle Ranskaan kuin ko maan pääkaupunkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti