tiistai 11. joulukuuta 2018

Wappu Krakovassa

Münchenin lisäksi käytiin ennen kesää toinenkin vajaan viikon mittainen kaupunkiloma. Päädyttiin toistamiseen Krakovaan, edellisen kerranhan käytiin tuossa puolalaisessa kaupungissa muutama vuosi sitten tammikuussa. Nyt nähtiin sitten miltä näyttää keväinen Krakova. Puolaan matkustaminen on edullista, lennot maksettiin Finnairin pisteillä (Finnair Plus) ja kun yöpyminen ei Krakovassa ole hurjan kallista, niin matkustuskustannukset eivät kohonneet pilviin.

Hotelliksi valikoitui tällä kertaa vanhassa kaupungissa sijaitseva Amadeus, joka osoittautui hyväksi valinnaksi; sijainti oli erinomainen, huone oli iso ja siisti. Ensimmäistä kertaa taisin olla hotellissa, jossa oli laukkujenkantaja :-o :-)

Hotelli Amadeus


Matkustimme Krakovaan sunnuntaina 29.4 lentäen ensin Oulusta Helsinkiin ja sitten Helsingistä Krakovaan. Lentoajat eivät tällä kertaa olleet parhaat mahdolliset, koska olimme melko myöhään illalla Krakovassa. Matkaseurueeseen kuului meidän lisäksi myös muutama muu henkilö, joten totesimme käteväksi tavaksi napata lentokentältä taksi ja matkustaa sillä hotellille - taksikulut eivät olleet kamalat  per henkilö (en tosin enää muista paljonko ne olivat...).



Maanantaiaamuna reissu alkoi reippaasti kun käytiin noin viiden kilometrin mittainen juoksulenkki. Allekirjoittaneelle se jäi matkan ainoaksi hölkkälenkiksi, mutta Eetu kävi muinakin päivinä juoksemassa.

Hotellihuoneen olisi voinut varata myös aamupalalla, mutta nykyisin ulkomaanreissuilla harvemmin tulee maksettua majoituspaikan aamupalasta. Joten tälläkin kertaa testailtiin lähialueen kahviloiden anteja aamuisin.

Esimerkki krakovalaisesta aamiaisesta

Tälläkään kertaa en halunnut käydä keskitysleirillä enkä suolakaivoksella. Viime reissun tapaan kierreltiin juutalaiskortteleissa, vanhassa kaupungissa ja linnan liepeillä. Talvireissusta poiketen kävimme myös jokiajelulla ja jazz -klubilla. Sää oli huomattavasti lämpimämpi kuin tammikuussa, meidän mielestä paikoitellen jopa liian kuuma kaupungilla hengailuun.

Tuosta ovesta mentiin kellarikerrokseen kuuntelemaan jazzia :-)



Jokiajelulla

Jokiajelulla













Monesti ennen matkoja minulla on tavoitteena oikeasti reissussa keskittyä kuvaamiseen, mutta sitten joko tuntuu siltä että on liian kiire tai on liian kuuma, nälkä, väsyttää, jalkoja särkee tai monta muuta syytä että haaveilemani räpsintä jää väliin. Tällä reissulla tuli muutamaan otteeseen mietittyäkin mitä ja miten kuvaa :-)
Aiheesta itseasiassa luin ihan vasta jostain matkablogista, että onko someähky ja eikö voisi vain keskittyä tilanteeseen eikä kuvaamiseen ja riittääkö puhelimella otetut kuvat vai tarviiko niitä kuvia ottaa ollenkaan. Allekirjoittaneelle kuvaaminen sinällään on oma huvinsa ja jos kunnon kuvia haluan niin sitten pitää jaksaa raahata sitä järkkäriä mukana (ja ottaakin sillä niitä otoksia).

Välillä oli mukava istua puistossa puiden varjossa kirjaa lukemassa :-)


1.5 Työn päivä


Kaupungilla näkyi paljon partiolaisia wappupäivänä.

Loppuun trendikkäitä (?) ruokakuvia :-D
Jos lomakohteessa on HRC niin siellä pitää käydä ;-) Tällä kertaa otin salaatin (oli muuten hyvää).

Ensimmäisenä turistipäivänä nautittiin maukkaat leivokset linnan kahviossa. 




Tosi hyvä pihvi / annos :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti