lauantai 17. lokakuuta 2015

Kuoromatkat

Laulaessani nuorisokuorossa vuosina 1989-1996 pääsin muutamille ulkomaanmatkoille kuoron kanssa. Kuororeissuilla majoituimme paljon paikallisten kuorojen koteihin - matkailu tuli siten halvemmaksi ja toki kokemuksia sai eri  tavalla kuin hotellimajoituksessa.

Ensimmäinen reissu oli 1990, kohteena Unkari. Olimme joitakin päiviä Budapestissä, kävimme Pustalla katsomassa jotain hevosia ja vierailimme Balatonilla. Kuten kuororetkillä yleensä ohjelmaa oli paljon, joko konsertteja tai nähtävyyksien kiertelyä.

Tarkkoja ajankohtia en muista, mutta kuorovuosina tein myös kaksi matkaa Viroon. Molemmilla kerroilla kävimme Tarttossa. Viro oli vasta itsenäistynyt ja kaupoissa oli joko vähän tavaraa tai outoja tavaroita. Veimme paljon tuliaisia perheeseen, jotka vaikuttivat onnellisilta länsimaisista tuliaisistaan. Perhe jossa majoituin kaverini kanssa omisti juomatehtaan, joten heillä oli hieman hienompaa kuin joillain muilla. Söimme siellä villisikaa (ja seinällä oli villisian pää :)).

Jonakin vuonna kävimme myös Itävallassa, enimmäkseen taismme olla Wienissä, mutta tehtiin myös retki Salzburgiin, sillä pitihän musiikkiporukan käydä Mozartin syntymäkodissa. Perheen kanssa jossa majoituin (isäni kanssa joka oli yhtenä valvojana reissussa) kävimme katsomassa todella paljon erilaisia kirkkoja. Menimme myös jollain veneellä Tonavan yli.

Ihan viimeisimpinä kuoroaikoinani teimme huikean reissun lentäessämme ensin Bangkokkiin jossa oltiin muutama päivä ja sieltä jatkettiin Sydneyn kautta Aucklandiin Uuteen-Seelantiin. Matkan varsinaisena kohteena oli siis Uuden-Seelannin pohjoissaari.

Itävallassa

Itävallassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti