sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Road trip 2017 (osa 12)

Kahdeksastoista reissupäivä - maanantai 26.6

Normaalien leirintäalueaamutoimien jälkeen lähdettiin pois Kitzbühelistä ajaen "pikkuteitä" kohti Krimmlerin putouksia.



Välillä pysähdyttiin jossain kylässä jaloittelemassa ja shoppailemassa (löysin itselleni uuden lompakon).




Päivä oli todella kuuma ja siellä Krimmelissä oli muitakin (ylläri). Joka paikassa oli paljon väkeä ja "kunnon" turistimeininki (kahviloissa, parkkipaikalla jne kalliit hinnat) ja kaikesta piti maksaa erikseen. Tai olisi pitänyt. Päädyttiin hengailemaan hetki parkkipaikkatasanteella (siinä oli siis useampi parkkis, joku kahvila, turistikrääsälöitä jne) - käveltiin hetken matkaa pyörätietä kohti putouksia, mutta jätettiin lähemmäs kapuaminen väliin. Tarpeeksi hienolta se (putous) näytti kauempaakin, varsinkin sitten kun oli ajettu autolla hieman ylemmäs.




Krimmelistä ajettiin sitten kohti Neuschwansteinin "prinsessa ruususen linnaa", joka sijaitsee siis Saksassa (lähellä Itävallan rajaa). Ajomatkalla osuttiin yhteen tietulliin (jossain vuoristotiellä) eli vaikka tie ei muuten ollut maksullinen (moottoriteistä pitää Itävallassa maksaa ikkunatarralla - kuten monessa muussakin Euroopan maassa), niin muutama killinki piti pulittaa jotta matkaa pystyi jatkamaan.



Ennen ruususen linnaa pysähdyttiin kertaalleen käyttämään koiria vilvoittelemassa vuoristojoessa sekä käymään kaupassa.








Onneksi tuo linna ei ollut meidän kohde - kääk mikä silta :o



Ruususen linna - tai se kylä sen "alapuolella" oli vielä pahempi turistirysä kuin ne Isot putoukset olivat olleet. Koska linnaan ei olisi kuitenkaan päässyt koirien kanssa niin tyydyttiin ihastelemaan linnaa kauempaa, ja ottamaan koirista erilaisia kuvia sen edustalla (ts niin että linna näkyi jossain taustalla).



Seuraavaksi olikin vuorossa yöpymispaikan eli leirintäalueen etsiminen. Päädyttiin järven rannalle, melko isolle campingille, josta pilvien väistyttyä (siksi puhun pilvistä, kun mulla on sellainen muistikuva, että tuolla olisi satanut jossain vaiheessa ... ja silloin pilvet peittivät näkymät vuorille) oli vielä hienot näkymät alpeille.






Koirien ulkoiluttamiseenkin löytyi tuolta ihan kivat reitit, joten kaikkinensa onnistunut yöpymispaikan valinta :-)

Tien toisella puolen oli aitauksessa jotain kilipukkeja ... 
Nemi menee aina veteen jos saa mahdollisuuden ...

Kitzbühel - Lechbruck am See 302,0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti